Sopa de Verduras / Vegetable Soup |
La semana pasada el frío invernal fue realmente intenso y para estos casos no hay nada más reconfortante que una rica sopa bien calentita.
Last week the cold of the winter was really intense and for these cases there is nothing more comforting that a warm and tasty soup...(an English version at the bottom)
Last week the cold of the winter was really intense and for these cases there is nothing more comforting that a warm and tasty soup...(an English version at the bottom)
La preparación es bien sencilla y el resultado...inmejorable!!!
No tengo cantidades determinadas pero a continuación dejo como la preparé:
Preparación:
En una cacerola con 1 o 2 cucharadas de aceite caliente, rehogar una cebolla picada y medio morrón rojo (si es muy grande). Dejar que se dore un poco, así carameliza bien la cebolla y queda sabrosa.
Agregar caldo de verduras (de los de cubos) en la cantidad que deseen preparar.
Lo que sigue es sentido común: ir poniendo las verduras en este orden, las que demoran más en cocinarse y se deshacen menos, primero y después las que se cocinan más rápido.
Las que yo usé fueron estas y en este orden: zanahorias, papas, boniato y zapallo cabutiá.
Cuando agregué el boniato y el zapallo (al mismo tiempo), también agregué unos fideos cortos de los de sopa en este caso dedalitos, cuando estuvieron "al dente" apagué el fuego y agregué unos porotos de manteca enlatados. En este momento se comprueba como está de sal y si es necesario se rectifica.
Dejé tapado unos 5 minutos para que reposara y se amalgamaran los sabores.
Sopa de Verduras / Vegetable Soup |
Mientras tanto, preparé cebollita de verdeo picada, la coloqué en un recipiente y la aderecé con un hilo de aceite, unas gotas de salsa picante (tipo tabasco) y sal.
En otro recipiente coloqué unos cubitos de queso que corté aprovechando restos que quedaron en la heladera.
Lo serví en tazones para sopa colocando algunos cubos de queso en el fondo y luego un poco de sopa, alternando capas de queso y de sopa.
Para finalizar la coroné con la preparación de cebollitas de verdeo picadas.
Y quedó así...ñam, ñam!!!!
Sopa de Verduras / Vegetable Soup |
Y ahora...a disfrutar y que venga frío nomás que no lo vamos a sentir!!!!
NOTA:
La elección de las verduras es libre, se pueden usar las que tengamos a mano.
Solo que es importante respetar los tiempos de cocción de las mismas para ir agregandolas de manera que no se deshagan durante la preparación de la sopa.
Por supuesto que una porción de esta sopa es una comida completa!!!!
Espero que les haya gustado y la puedan preparar para disfrutarla solos, en familia o con amigos, porque este tipo de comidas son de esas que nos hacen acordar a la cocina de la abuela, no es así?
Eme
ENGLISH VERSION:
Last week the cold of the winter was really intense and for these cases there is nothing more comforting that a warm and tasty soup. The preparation is quite simple and the results... excellent!
I have no specific amounts but I'm going to tell you how I prepared it.
Preparation:
In a saucepan with 1 or 2 tablespoons hot oil, fry a chopped onion and a half red bell peppers (if is very large). Allow to brown slightly for caramelize the onions (it will taste good).
Add broth of vegetables (from those of cubes) in the amount you wish to prepare.
ENGLISH VERSION:
Last week the cold of the winter was really intense and for these cases there is nothing more comforting that a warm and tasty soup. The preparation is quite simple and the results... excellent!
I have no specific amounts but I'm going to tell you how I prepared it.
Preparation:
In a saucepan with 1 or 2 tablespoons hot oil, fry a chopped onion and a half red bell peppers (if is very large). Allow to brown slightly for caramelize the onions (it will taste good).
Add broth of vegetables (from those of cubes) in the amount you wish to prepare.
What follows is common sense: putting the vegetables in this order: put the first the ones which take more time to cook and get rid less, and later those that cooked faster.
The ones I used were these in this order: carrots, potatoes, sweet potato and pumpkin.
When you add the sweet potato and pumpkin (at the same time), also add some short noodles soup, when they were "al dente" turn off the heat and add some canned beans.
At this time check the salt and if necessary corrected.
Leave covered for 5 minutes to rest and will be amalgamated the flavors.
In the meantime, I chopped green onions, put them in a bowl and garnish with a thread of oil, few drops of hot sauce (Tabasco type) and salt.
In another bowl I placed some cheese cubes (taking advantage of the rests of cheese that are left in the refrigerator).
I served it in soup bowls placing some cheese cubes on the bottom and then a little soup, alternating layers of cheese and soup.
To finish, coronate the soup with the preparation of chopped green onions, and was very tasty...yum, yum!!!
And now ...enjoy and you're not going to feel the chill!!!!
NOTE:
The choice of the vegetables is free, you can use those vegetables you have on hand. Only remember that is important to respect the correct cooking times.
And of course, a serve of this soup is a whole meal!!
I hope you liked it and can prepare it to enjoy alone, with family or friends, because this kind of meals remind us the granny's cooking, isn't it?
Eme
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